Club Ciclista Planenc

Plana web oficial

Camí de St Jaume Brevet de 1000

A les 18 hores del dia 5 de juliol de 2012 sortíem de Vilagrassa, a l’Urgell, en direcció a Santiago de Compostela, un total de 14 ciclistes 10 de Catalunya més 2 del País Basc un de Saragossa i un Gallec.

Poc després de passar per Binefar ens va agafar un xàfec d’aigua i pedra que ens va deixar mullats a tots. Arribem a Monsó passades les 9 del vespre amb una més que bona mitjana. Aquí 1r control, canviar-nos de roba , sopar i preparar-nos per passar la nit.

Fins a Monsó varem arribar mes o menys junts, només es va trencat el pilot sortint de Balaguer per la pujada que hi ha a la sortida i després de Binefar per la pluja ja que molts varen aprofitar per posar-se els impermeables i el pilot es va trencar.

Després de sopar sortida esglaonada segons anàvem preparant-nos però de seguida ens varem anar ajuntant fins a un total de 9 participants que varem recórrer bona part del recorregut fins al segon control , dos del Biela, dos del P. C. Ripollet, el Miquel de Cubelles , el Francesc Garcia del C.C. Sant Celoni, l’Agustí del C.C. Sant Andreu de la Barca, el Jaume del Tàrrega i el Jordi del CC Planenc.

Passant per Ejea de los Caballeros el grup es va trencar , alguns varen parar a omplir aigua i així varem arribar al control de Sádaba en grupets de 4 el nostre , el Francesc, l’Agustí, el Jaume i el Jordi . A pocs minuts els dos components del Biela, els del Ripollet i quan ja marxàvem arribaria el Miquel que s’havia quedat adormit durant 10 minuts al voral de la carretera. Aquí segellem davant de correus, el Josep i l’Àngels ens conviden a uns entrepans i uns sucs i ens omplen d’aigua les ampolles.

 

Als del C.C. Ripollet els aniríem trobant fins el control de Logroño.

Ja de matinada varem parar a esmorzar a Lodosa, tot i que era millor passar per fora, la gana ja apretava i varem decidir parar a esmorzar.

Sortim de Lodosa, passem per Logroño, segellem a l’entrar al poble per tal de no perdre gaire temps i continuem cap Santo Domingo de la Calzada, són les 14 hores i aprofitem per dinar.

Després de dinar encarem el port de la Pedraja 1150 m. no gaire fort ja que comença a Belorado i la veritat es que ja estem a 800 m. Aquí el que es fa més pesat és el transit, molts camions, amb una carretera bastant estreta i poc voral que es va fent carregosa.

Després de coronar l’alt de la Pedraja i fer les fotos de rigor agafem un tros de pla i baixada fins a Burgos. A pocs Km de Burgos trobem el nostre company de Brevets de Burgos que anava a buscar al company de Zaragoza però abans ens acompanya fins a la sortida de Burgos la qual cosa es d’agrair, ja que Burgos és una mica complicat de sortir.

Abans però hem parat a segellar en una benzinera de Burgos on hem coincidint amb el vehicles de suport l’Assumpció i el Roger i la família del Francesc, els seus pares la seva dona i la seva filla Irene, també hi erem el Josep i l’Àngels que esperaven l’Àlex.

Ara són les 20:00 i encara ens queden 100 km fins al lloc on tenim previst dormir: Carrión de Los Condes.

Sortint de Burgos hi ha algun que altre “repechó” però a partir de Tardajos més aviat és pla o baixada i el vent comença a girar-se d’esquena la qual cosa fa que anem més despressa del previst. Tot i això a Fromista, preveient que quan arribem a Carrion de los Condes estigui tot tancat , parem a fer un entrepà, 20 km ens separen d’on hem de dormir i la veritat és que anem molt ràpids , suposo que tots tenim ganes d’arribar.

A les 6 hores del mati després d’haver dormit unes 5 hores i mitja sortim cap a Sahagún on parem a esmorzar. Després d’esmorzar els culs els tenim destrossats i encarem la part més dura del camí quasi tot es pla, el vent ens ve de cara i comencem a fer relleus.

Primer el vent ens ve de costat però de seguida es gira de cara.

Arribem a León a les 12 del migdia i ens retrobem amb els cotxes d’assistència.

A les 14:30 hores arribem a Astorga amb mitja hora de retràs sobre l’horari previst, el vent cada cop es més fort i tot i que sembla que anem girant el vent continua sent de cara.

Després de dinar ens encarem cap el port del Manzanal que de moment i fins arribar a Gombarros és bastant suau però el vent cada cop més fort continua venint de cara.

A Astorga ens hem trobat a l’Alex que ja havia dinat i que ja sortia cap a Combaros per encara el Port del Manzanal. A la baixada d’aquest port ens el tornem a trobar. Aquest port es dur fins i tot per baixar-lo si no pedales no avances, te’n vas enrera.

Arribem a Pontferrada a les 20:00 hores. Després de segellar i retrobar-nos amb els vehicles de suport sortim cap a Vilafranca del Bierzo i encarem el port de Pedradita de Cebreiro 1099 mts . Aquest es un port que enganya ja que al començament és molt suau amb rampes del 1% al 3% i com que et vas animant el puges més despressa del que toca i quan arribes a dalt de tot amb rampes del 7 al 10% et falta la força que has utilitzat al anar tant depressa al començament.

Una vegada coronat el port , sorpresa encara tens un altre port el del Hospital. Quan corones l’hospital sorpresa encara tens el del Poio 1337 m. Aquí sí, parem en un bar a fer un cafè amb llet i unes magdalenes que es posen d’allò més bé.

I ara s,i ben tapats, encarem la baixada fins a Sarria passant per Samos, estant molt animats amb la seva festa Major.

Baixant passem molt de fred tant que les mans ens tremolen i per tal de no fer ballar el manillar ens hem de deixar de mans. La temperatura ha baixat a 10 graus i amb la velocitat la sensació de fred és molt acusada .

Arribem a Sarria al voltant de les 2:00 de la matinada, després de dormir 5 hores i mitja, a les 8:00 encarem la tercera jornada, 118 Km que ens han de portar a Santiago de Compostela.

Sortint de Sarria tenim noticies que han passat els del Biela i que l’Àlex , el Porta , el de Zaragoza van per davant nostre a pocs km.

Al Porta i a l’Àlex els aniríem trobant, a la resta ja no els tornaríem a veure fins a Santiago.

A Melide hi arribem passades les 11:00 hores del matí, l’agusti té una gana que no pot més i el Jaume té un desig: menjar xocolata amb xurros a Melide. Davant d’això i amb el cor dividit decidim fer cas del desig del Jaume i per contra l’Agusti ha de fer un esforç molt gran per no agafar una “pájara” ja que va buit completament.

 

Després d’una xocolata amb xurros encarem el tram final i a Predouzo a falta de 25 km s’afegeixi al grup el Roger que, preparat amb la seva bici, ens acompanya fins a Santiago.

Arribem a Santiago passades les 14:30 i tenim noticies que els del Ripollet i els del Biela ja han arribat. Al llarg de la tarda anirien arribant la resta. Després de descansar i caminar una mica per Santiago, al final a les 19:55 hores ja hem arribat els 14 cicloturistes que dijous varem sortir de Vilagrassa.

A les 21:00 final de festa en un restaurant del casc antic de Santiago on varem poder explicar les “batalletes” que ens anaren sortint durant el viatge.

Des d’aquí vull fer extensiva la felicitació a tots els que varem sortir i varem acabar la prova.

Agrair l’assistència del Josep i l’Angels, a la família de Francesc Garcia, que amb l’Avi Garcia al cap davant que, a part de donar-nos fruita i begudes, ens va greixar les bicicletes fins al punt de semblar noves.

Als companys alguns unes hores, d’altres tot el camí com és el cas del Francesc el Jaume i L’Agusti.

No cal dir que, compartir tants km ha estat un veritable plaer i una satisfacció tant gran que, per molt que vosaltres us penséssiu que jo estava més fort no era cert, doncs en certs moments em vareu ajudar més vosaltres a mi que jo a vosaltres.

A l’Assumpció i al meu fill el Roger per acompanyar-me per enèsima vegada a una marxa.

A tots vosaltres moltes gràcies

Brevets 2017


18/02/17

Brevet de 200km. Sortida a les 7.00h.

 

25/03/17

Brevet de 300km. Sortida a les 6.00h
 

 

03/06/17

Brevet de 200km. Sortida a les 6.00h
 

 

Més informació


Randonneurs Catalunya

Entitat dedicada a la promoció, control, organització i administració dels Brevets de Randonneur Mondiaux de velocitat lliure.
Llegeix més...

 

Randonneurs.es

El seu principal objectiu es promoure el ciclisme randonneur a Espanya, així com oferir informació històrica i actual del món randonneur.
Llegeix més...

 

Indústries JLL

Venda de bicicletes i components. Reparació de quadres de bicicleta d'alumini, acer o titani.