Club Ciclista Planenc

Plana web oficial

Crònica de la Fletxa Velocio

Podeu llegir la història de la Fletxa Velocio a Saumane-de-Vaucluse al nostre article [+]

Totes les fotos a la galeria d'imatges [+]

El Francisco Santiago del P C Barberà, el Santy Leon del Baix Llobregat Pla i Baixada, el Miquel Romagosa del P C Cubelles, el Jaume de P C Tàrrega i el Jordi Valls del C C Planenc, ens desplacem des de les respectives poblacions fins a Manresa lloc de concentració per sortir tots junts cap a Montlluís.

Sortim de Montlluís en direcció a Formiguères, només sortir comencem a pujar un petit coll, sense nom, a 1700 metres de desnivell per damunt del mar, més o menys com a Tarragona que a cap port hi posem nom. A partir d’aquí comença la baixada des de 1700 fins a 400 metres amb poc més de 60 km, per un congost molt bonic. Tal i com anem baixant, la sensació de fred es va accentuant amb la velocitat. El que és més curiós és que amb 5 graus de temperatura trobem molts mosquits, cosa que ens sembla insòlita, i que permet que el Jaume tingui proteïnes per a tot el dia.

Arribem a Quillan i la temperatura ja comença a ser més agradable. S’ha acabat la baixada i comença a planejar. Comença a bufar vent de costat que, tot i que no és molt fort, ens impedeix rodar amb normalitat.

Arribem a Trèbes, primer lloc de control després de la sortida. Aquí trobem el cotxe d’assistència que ens acompanya, cal treure roba ja que comença a fer caloreta. La mitjana és bastant alta, la baixada és molt llarga, no podem córrer molt ja que els tombs són molt tancats i els vehicles que pugen són un perill constant. Durant tot el congost el terra es ple de forats i pedres que s’han desprès de la muntanya.

Després de Trèbes el vent comença a fer la guitza i comença a girar-se de cara i de costat. Ara la mitjana, tot i ser bastant alta, comença disminuir.

A Béziers ens costa molt de travessar el poble, és molt gran i està molt transitat.

Arribem a Baleruc les Vieux més aviat del previst i després de segellar agafem cap a Mireval , el vent comença a ser una tortura, sort que la temperatura es agradable uns 21 graus.

A Palavas les Flots la carretera es tallada per obres i hem d’agafar un tros d’autovia (molt temerari), ja que sense voral els cotxes passaven molt de pressa. Sortim de l’infern i encarem cap a Le Grand Mote amb un fort vent de cara. A Le Grau du Roi fitxem en un restaurant, que ja tenia la cuina tancada però que ens varen servir uns cafès.

A Saint Gilles varem descansar una mica i ja de matinada varem sortir per encara els últims km. Per fi arribem a Avignon sobre l’horari previst: 395 km en 24 hores.Ha sigut un recorregut suau, però el vent ha fet que arribéssim més esgotats del que feia preveure l’itinerari.

 

El paisatge ha estat molt bonic. Les carreteres , algunes molt tranquiles, l’asfalt molt atrotinat, i el transit en algunes molt intens. L’experiència ha estat molt bona. A la tarda varem aprofitar per descansar tot passejant per Avignon , visitant el Palau del Papes i el Pont D’Avignon. 

 

El diumenge varem fer la foto al monument de Paul de Vivier, a Pernes les Fontaines i després varem anar a entregar els carnets a Saumane de Vaucluse on varem trobar-nos amb diferents components dels equips vinguts de diferents indrets, a més dels catalans de Sant Celoni, Manresa i l’Anselmo d’Hosca entre d’altres, així com el Francesc Porta i la Maria que tampoc es va voler perdre la festa del cicloturisme Randoneur . Des d’aquí volem agrair la tasca d’assistència i d’avituallament dels controls: a la Silvia (una truita de patates boníssima, el pastis de llimona encara més), la Resu (molt bons els seus pastissos: un 9,5 el primer, un 10 el segon, segons el Roger ), l’Assumpció (conductora experta ), el Roger (expert en pastissos i que una mica més i es pixa de riure amb el Jaume i el Miquel) i la Cristina (guia i traductora). A tots i totes moltes gracies.

 

 

Brevets 2017


18/02/17

Brevet de 200km. Sortida a les 7.00h.

 

25/03/17

Brevet de 300km. Sortida a les 6.00h
 

 

03/06/17

Brevet de 200km. Sortida a les 6.00h
 

 

Més informació


Randonneurs Catalunya

Entitat dedicada a la promoció, control, organització i administració dels Brevets de Randonneur Mondiaux de velocitat lliure.
Llegeix més...

 

Randonneurs.es

El seu principal objectiu es promoure el ciclisme randonneur a Espanya, així com oferir informació històrica i actual del món randonneur.
Llegeix més...

 

Indústries JLL

Venda de bicicletes i components. Reparació de quadres de bicicleta d'alumini, acer o titani.